Dobrodošli Istaknuto
   
 

Bagrem 22.travnja 2017.

Dva jutra s mrazom 21. i 22. travnja dočekana su s nemirom i nevjericom kako će se to odraziti na izlistane izbojke na bagremu. Ne manje zebnje imali su i voćari zbog tek zametnutih plodova jabuke, šljive i ostalog voća. I ratari i pčelari zurili su u procvalu repicu kojoj je i ovo malo kiše koja je pala proteklog tjedna posebno dobrodošlo.

Što ćeš nego danas kada je napokon prigrijalo nakon dana dosadnog hladnog sjeverca nego uzeti fotač i napraviti mali fotosafari i potražiti prizore posljedica mraza. Primijetiti je da su mladi izbojci oraha uglavnom uveli, a slično je uništena i loza ranih sorti grožđa (kraljica vinograda!). No obraduje pogled na bagrem pa pustiš objektiv na 300 mm da dohvati vrhove grana. Na gornjoj fotki je dokaz kako su listovi i mladi budući cvjetovi još neoštećeni. Nadamo se da će tako i ostati do svibanjske slatke bijele cvatnje. A prema količini cvijeta u odnosu na list mogao bi dati dobru pašu.

Prognoze obećavaju slabljenje ruske hladnoće mada se na obroncima Papuka i Psunja još bijeli snijeg.

Prinose repice ćemo pratiti na 'Motrenju', a pčela  kojoj je daleka naći će utjehu na maslačku, mrtvoj koprivi, stelariji, potočnici, suručici, klokočiki, bar dok se ne pokose livade.

D.K. 22.travnja 2017.           

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Raspored pčelinjaka na repicu
05.04.2017
Obavijest pčelarima

Pročitaj više...


Proljeće
21.03.2017
Napokon evo i proljeća. Iako su prve ovogodišnje paše proljetnica, lijeske,trepetljike, johe i ive te visibabe već završile, uglavnom slabijeg unosa peludi, ponajprije zbog dva jaka mraza, ali i 14-dnevnog sjeveroistočnjaka, ovaj prvi proljetni tjedan krenuo je s temperaturama i iznad 20°C

Pročitaj više...


Predavanja na VUP-u u Požegi
20.03.2017
Dana 22.ožujka u  sati u VUP-u predavanje djelatnika s Agronomskog fakulteta iz Zagreba 

Pročitaj više...


Predavanje o prikupljanju propolisa
09.03.2017
Pčelarska udruga „Zlatna dolina“ Požega dana 10.03.2017. organizira predavanje g.Milana Kramera

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: