Dobrodošli Istaknuto
   
 


Pčelarska udruga Zlatna dolina te pčelarska udruga Pakrac-Lipik u suradnji sa TZ grada Požege uz financijsku potporu Županije Požeško-slavonske i grada Požege organizira :


4. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA


U sklopu manifestacije "Okusi  jeseni" koja će biti u šetališnoj zoni u Požegi  07.11.2015.god. u organizaciji TZ grada Požege, održat će se natjecanje pčelara u ocjenjivanju kvalitete meda.


Pozivaju se svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda.


Za jedan uzorak potrebno je dostaviti dvije staklenke meda od 450 grama. Med mora biti u tekućem stanju.


Uz svaki uzorak mora biti priloženo : ime i prezime pčelara,  adresa, broj telefona, vrsta meda,  godina proizvodnje, naznaka  lokaliteta te broj punionice ukoliko je natjecatelj posjeduje.


Fizikalno-kemijska analiza obavit će ZZJZ Virovitičko-podravske županije “Sv. Rok“ Virovitica.


Pčelari koji imaju fizikalno-kemijsku analizu obavljenu od ovlaštenog laboratorija za analizu meda smatrat će se važećom te je potrebno dostaviti kopiju analize istog.


Uzorke meda za ocjenjivanje potrebno je dostaviti do 19.10.2015. osobno ili poštom na adresu :


IVICA TARGUŠ


PAVLA RADIĆA 177, 34000 POŽEGA


Kontakt : 099 213 42 43


Kotizacija meda za ocjenjivanje iznosi 150,00 kn po uzorku.


Nakon provedenih ocjenjivanja, prema ukupnom rezultatu (zbroju bodova) za svaki pristigli uzorak pojedinom se natjecatelju dodjeljuje jedno od sljedećih priznanja:  ZLATNO,  SREBRNO,  BRONČANO ili PRIZNANJE ZA SUDJELOVANJE, a najbolji medovi u kategoriji dobivaju plaketu ŠAMPIONA vrste, ako pristigne najmanje pet uzoraka za pojedinu vrstu meda.


Nakon završetka manifestacije pozivaju se pčelari i njihovi gosti na zajedničko druženje i predavanje u prostorije HEP-NOC Velika (nastavno-obrazovni centar).


Cijena večere je 50,00 kuna po osobi, a glazbu i piće osigurala bi pčelarska udruga Zlatna dolina.


                                                           Upravni odbor PU Zlatna dolina


 


 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Paradigma
06.10.2015
Kroz projekt Gimnazijski ekološki laboratorij ( kratica GEL) dovršenom u prvoj polovini ove godine svoje su mjesto dobile i pčele i pčelari. Upoznajući se sa suvremenom problematikom uzgoja pčela voditelj projekta, prof. Žanetić , je simpatično sintetizirao  današnji odnos pčelara i pčela riječju -  paradigma
Pročitaj više...


Kad orasi poklope listove
24.08.2015
Dok se sezona pčelinjih paša pomalo primiče kraju, nakon svibanjske vrlodobre paše bagrema, lipanjske solidne paše lipe i kestena, sredinom srpnja podigle su se temperature i do 35°C u hladu. Vegetacija je  u sprezi s mikrofaunom hranidbenog lanca ponudila sve češću pojavu tzv. medne rose.
Pročitaj više...


Kontrola pada varooze 2015
20.07.2015
Temeljem Programa kontrole i suzbijanja varooze u 2015. godini , tretiranje pčelinjih zajednica protiv varooze na svim pčelinjacima u RH u skladu s ovim Programom je obvezno. 
Pročitaj više...


Apel za pomoć pčelarskoj obitelji Jelušić.
31.05.2015
Pčelarska obitelj Jelušić  koja  svoju egzistenciju osigurava kroz pčelarstvo doživjela je veliku tragediju. Pomozimo im.
Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: