Kako čitati podatke Istaknuto
   
 

 

 Prikazani podaci su sastavnicom "Monitoringa pčelinjih paša" , a koji ova udruga provodi u suradnji s udrugama drugih županija. Svaki držatelj vage raspoređen  diljem Slavonije postavlja vagu na svom pčelinjaku, kako stacionarnom, tako i na selećim pčelinjacima. Mreža postavljenih  vaga daje uvid u unos i tijek unosa pojedine pčelinje paše. Prikazani su samo podaci vaga koje su postavljene na pčelinjacima i daju relevantan podatak. 

  Podaci prikazani na tablici sadrže informaciju o trenutnoj težine košnice, temperaturi okoliša, oborinama i relativnoj vlazi, a sve to u najmanje 3 termina u danu, tj. u 6, 12 i 21 sat. U  rubrici 'Napomena' je opis radnji koje pčelar čini na testnoj košnici, kao npr. dodavanje nastavka, dodavanje satnih osnova ili izrezivanje građevnjaka, oduzimanje ili dodavanje okvira s leglom ili medom, i sl.

Podaci na web-u se ažuriraju automatski dva puta dnevno i to poslije 12 i 21 sat. 

Ponavljamo, vrlo je važno da svaki držatelj vage obavijesti administratora o tehnološkim radnjama na košnici iznad vage, kako se ne bi donosili krivi zaključci o tijeku paše. Neke informacije, kao npr. oborine ili relativna vlažnost na prikazanim tablicama označene su s  N/A , što je kratica 'not availabily'  (ili nedostupno) što je znak da mjerni uređaj nije priključen.

Radnje na testnim košnicama dovoljno je najaviti SMS-om, E-mailom na info@zlatna-dolina.hr  ili nazvati Robija ili Dadu. 

Jednako tako, prema traženju držatelja vaga, ažurnost podataka biti će dostupna samo njima. Oni za svoju udrugu imaju dva načina prikupljanja podataka, jedan je putem svog MOB aparata, a druga putem ovog web-a uz unos korisničkog imena i zaporke dostupnih članovima. Ostali posjetitelji imati će podatak s 1 danom zakašnjenja.

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Poziv na godišnju skupštinu
20.01.2018
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 26.01.2018. (petak) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug (Donji Emovci).

Nakon skupštine biti će organizirana prigodno druženje uz večeru.

Pročitaj više...


Poziv na predavanje
11.01.2018


Dragi članovi i simpatizeri pčelarstva, u prilogu vam dostavljamo poziv na predavanje iz područja pčelarstva koje će se održati 19.1.2018. godine. Veselimo se vašem dolasku!Pročitaj više...


IZLET U PIACENZU
08.12.2017
Udruga pčelara Zrinski Sl.Brod ponudila nam je da zajednički idemo na izlet  u Italiju na sajam.

Ukoliko ste zainteresirani možete se prijaviti kod Tomislav Prpić 099 34 80 768.

Pročitaj više...


Zimovanje vaga
01.12.2017
S 1.prosincem uklonili smo neaktivne vage s portala. Pročitajte kako čuvati preostale.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: