Kako čitati podatke Istaknuto
   
 

 

 Prikazani podaci su sastavnicom "Monitoringa pčelinjih paša" , a koji ova udruga provodi u suradnji s udrugama drugih županija. Svaki držatelj vage raspoređen  diljem Slavonije postavlja vagu na svom pčelinjaku, kako stacionarnom, tako i na selećim pčelinjacima. Mreža postavljenih  vaga daje uvid u unos i tijek unosa pojedine pčelinje paše. Prikazani su samo podaci vaga koje su postavljene na pčelinjacima i daju relevantan podatak. 

  Podaci prikazani na tablici sadrže informaciju o trenutnoj težine košnice, temperaturi okoliša, oborinama i relativnoj vlazi, a sve to u najmanje 3 termina u danu, tj. u 6, 12 i 21 sat. U  rubrici 'Napomena' je opis radnji koje pčelar čini na testnoj košnici, kao npr. dodavanje nastavka, dodavanje satnih osnova ili izrezivanje građevnjaka, oduzimanje ili dodavanje okvira s leglom ili medom, i sl.

Podaci na web-u se ažuriraju automatski dva puta dnevno i to poslije 12 i 21 sat. 

Ponavljamo, vrlo je važno da svaki držatelj vage obavijesti administratora o tehnološkim radnjama na košnici iznad vage, kako se ne bi donosili krivi zaključci o tijeku paše. Neke informacije, kao npr. oborine ili relativna vlažnost na prikazanim tablicama označene su s  N/A , što je kratica 'not availabily'  (ili nedostupno) što je znak da mjerni uređaj nije priključen.

Radnje na testnim košnicama dovoljno je najaviti SMS-om, E-mailom na info@zlatna-dolina.hr  ili nazvati Robija ili Dadu. 

Jednako tako, prema traženju držatelja vaga, ažurnost podataka biti će dostupna samo njima. Oni za svoju udrugu imaju dva načina prikupljanja podataka, jedan je putem svog MOB aparata, a druga putem ovog web-a uz unos korisničkog imena i zaporke dostupnih članovima. Ostali posjetitelji imati će podatak s 1 danom zakašnjenja.

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
POZIV NA PREDAVANJE
15.10.2018
Predavanje dr.sci.Maje Dražić je u utorak 23.10.2018. u 18 sati

Pročitaj više...


POSJET PČELARU KOD VINKOVACA
02.10.2018
U ponedjeljak 8. listopada idemo u Vinkovce (...pjesma?Dođi u Vinkovce..." 

Pročitaj više...


Tablica senzoričkog ocjenjivanja meda 2018.
16.09.2018
Senzorička ocjena medova na ovogodišnjem ocjenjivanju: redosljed po broju osvojenih bodova

Pročitaj više...


Rezultati ocjenjivanja meda 2018.god.
16.09.2018
Tablice rezultata ocjenjivanja meda PS županije

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: